Startsida / Vikingsunbloggen

Vikingsunbloggen

KYOCERA - KERAMISK SKÄRPA

Japanska Kyocera (Kyoto Ceramics) tillverkar skrivare, bromsbelägg i Ferraribilar, bottenplattor i rymdskyttlar och även knivar.

En keramisk kniv ser kanske ut som en leksak och väger knappt något, men bakom utseendet och den fjäderlätta känslan döljer sig en extrem hårdhet och otrolig skärpa. Keramik är ett av världens hårdaste material, näst efter diamant och kan därför slipas otroligt tunt och vasst. Keramiken håller också skärpan otroligt länge! Att skära just grönsaker med en keramisk kniv är något som måste upplevas.

 

Vårt utbud av keramiska knivar från Kyocera;

Kyocera har även ett knivset i elegant presentförpackning;

Kyocera har en hel del olika produkter där de keramiska inslagen används och utnyttjas perfekt för just hållbar skärpa och fint resultat.

 

 

Höggupplösta bilder från inlägget finns här>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Admin 2022-04-07 11:49

ZANMAI - JAPANSK PERFEKTION

Mcusta Zanmai knivar är tillverkade i Seki City, som är det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning. Dessa knivar är så nära man kan komma traditionellt japanskt hantverk och modern cutting edge-teknik. Mcusta är trots sin ringa storlek ett världsberömt knivmärke som under de senaste 20 åren varit mycket populärt. Lanseringen av Zanmai blev en succé. – Mcusta hade tillfört attityd och ergonomi till ett redan vinnande japanskt knivkoncept! 

Uttrycket ZANMAI används i det japanska språket när man vill tala om att något är lyxigt. Ordet i sig kommer från sandskriftstermen ”Samadhi” som refererar till det tillstånd då man uppnår full meditation. Vi lovar att knivarna lever upp till allt vad ordet Zanmai betyder. Knivarna är givetvis smidda och handslipade i bästa tänkbara material. De är sylvassa och håller skärpan länge. 

Zanmai Hybrid Splash

Hybrid Splash är en serie knivar med 32 lager vackert damascusblad och en kärna av VG-10-stål. Bladet har en så kallad Hamaguri-form och handtaget är ett fint hantverk av Pakkaträ som är mycket hållbart och står emot både slitage och vatten.

I serien finns följande modeller;

 

 

Mcusta / Zanmai Flame

Flame Classic Pro Damascus är en japansk knivserie med mycket vackert handtag av rött pakkaträ. Bladet är gjort av 32 lager Damascusstål med en kärna av VG-10-stål.

Handtaget av rött pakkaträ ger ett mycket bekvämt grepp och är fixerat med tre nitar varav en av dem är vackert mosaikprydd. Bottendelen på handtaget är platt och kan användas för att till exempel krossa vitlök och liknande uppgifter i köket.

I serien finns följande modeller;

 

 

Mcusta / Zanmai Classic Damascus Corian

Classic Damascus Corian är en japansk serie som urskiljer sig tydligt med sitt vackra damascusblad, men framförallt av det vita handtagaet av corian. 

Knivbladet är belagt med hela 33 lager av damaskusstål och har en kärna av VG-10. Handtagen är tillverkade i Corian, ett kompositmaterial som består av 2/3 naturliga mineraler och 1/3 akryl, samt pigment.

 • Blad av 33 lager damaskusstål med kärna av VG-10.
 • Handtag av vit Corian
 • Bolster och skaftände av stål, änden kan användas för att tex krossa vitlök

I serien finns följande modeller;

 

Mcusta / Zanmai Modern Molybdenum

Modern Molybdenum från Zanmai är en fantastisk serie knivar till ett riktigt bra pris. Bladet är gjort av Vanadium 8A och har en hamaguriform, vilket innebär en ideal skärstruktur med sann skärpa och bladstyrka.

Handtaget är gjort i svart pakkaträ och har en mjuk ergonomisk utformning som ger ett bra och stabilt grepp.

 • Blad av Vanadium 8A
 • Hamaguriformat blad
 • Handtag av svart pakkaträ

I serien finns följande modeller;

 

Mcusta / Zanmai Revolution

Mcusta / Zanmai Revolution är en serie fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa. Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd.

Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp. 

 • Väldigt tunt blad av 2 lager supportstål och kärna av SPG2, Japanskt pulverstål
 • 61 HRC
 • Fantastisk hållbar skärpa
 • Ergonomiskt handtag av pakkaträ
 • De 4 modellerna finns både med svart & rött handtag

I serien finns följande modeller;

 

 

Höggupplösta bilder från inlägget finns här>>

 

Admin 2022-04-01 14:10

SENZO GIN'IRO - SOM EN SPEGEL

Gin’iro betyder silver och den japanska knivserien har fått sitt namn efter det vackert högpolerade bladet med så kallad Mirror Finish. Bladet är gjort av Molybdenum Vanadium (1K6M), stainless steel med en hårdhet på HRC58. 

 

Skaftet/Handtaget är ett så kallat Oktagonskaft som är en traditionell japansk utformning av knivskaft. Skaftet är gjort av tre lager pakkaträ. Bladet är slipat åt två olika håll vilket resulterar i en tunnare avslutning vilket innebär ytterligare skärpa. Dessutom ger det en vacker profil på knivens blad. 

 • Blad av 1K6m Molybdenum Vanadium-stål
 • Bladets hårdethet ligger på 58 HRC
 • Oktagoniskt handtag av tre lager vackert pakkaträ
 • Högblankt blad i mirror polish
 • Levereras i fin presentask

I serien finns följande modeller;

Kniven är designad och framtagen i ett tätt samarbete med vår svenska designer och Suncraft-fabriken i Serki City, Japan och är ett sant hantverk. Följ med in i fabriken och se hur kniven tillverkas nedan;

 

 

Höggupplösta bilder från inlägget finns här>>

 

 

 

 

 

Admin 2022-04-01 13:29

SATAKE - KNIVAR MED TRADITION OCH HISTORIA

 

 

SATAKE KURO

SKÄRPA – STYRKA – PRECISION

Kuro är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. 

 • 67 lager damascusstål
 • Kärna av VG10-stål
 • 58 HRC
 • Bränt trähandtag med 18/8-stål i bolster och skaftände
 • Handsmidda knivar i vacker trälåda

I serien finns följande modeller;

Brödkniv, Chopper, Brödkniv & Mori har alla ett segt 5CR15MOV-stål i bladet som gör knivarna tåliga och samtidigt enkla att slipa upp.

I Satake Kuro-serien finns också två knivset;

Samt en vacker magnetisk knivbräda för upp till 5 knivar.

Tillverkningen av Kuro-serien är ett sant hantverk. Se filmen nedan för en inblick i skapandet.

KURO-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Knivserien Kuro passar dig som vill ha riktigt bra knivar med kvalitativt stål och en väl balanserad tyngd, samtidigt som de är väldigt vackra där de hänger på väggen.

 

 

SATAKE PROFESSIONAL

Professional-serien är framtagen av Satake i nära samarbete med svenska kockar. Knivarna tillverkas i Seki City, Japan. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.

 • Blad av AUS8-stål
 • Kniven är smidd i ett stycke med mjukt format bolster
 • Handtag i mycket tåligt pakkaträ
 • Knivarna levereras i elegant presentbox

I serien finns följande modeller;

PROFESSIONAL-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Knivserien Professional passar både proffessionella kockar och hemmakockar som vill ha riktigt bra japanska knivar med kvalitativt stål och riktigt stabilt och bekvämt handtag.

 

 

SATAKE KAIZEN

Det senaste tillskottet bland de fantastiska knivarna från Satake är Kaizen. En premiumserie från knivarnas huvudstad Seki City, Japan. Knivarna har ett skaft av oregelbundet ådrat olivträ och ett tunt och elegant 67-lagers damascusblad, 66 lager supportstål och en kärna av ytterst kvalitativt MVS10Cob-stål.

Ordet Kaizen står för den ständiga strävan mot förbättring och denna nyhet i Satakes sortiment är en serie knivar av absolut högsta klass.

 • Skaft av vacker oregelbundet ådrat olivträ
 • Blad av 66 lager Damascusstål
 • Kärnstål av MVS10Cob-stål

I serien finns följande modeller;

I Satake Kaizen-serien finns också två olika knivset;

 

 

SATAKE HOUCHO

Serien Houcho (Kockkniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft av magnoliaträ.

 • Blad av Hi-Carbon Steel
 • Slipvinkel 15 grader
 • Handtag i magnoliaträ
 • Slipas med sten eller keramiskt bryne
 • Tillverkade i Seki City, Japan

I serien finns följande modeller;

I Satake Houcho-serien finns också sex olika knivset;

HOUCHO-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Med tanke på det låga priset så är detta en kniv som de flesta har råd med. Bladet är av ett bra stål som håller skärpan länge och samtidigt är enkelt att slipa upp. Därför passar kniven de flesta. Önskar du en kniv som inte är för tung och dessutom har ett plånboksvänligt pris så är den klassiska Houcho-serien det perfekt valet.

 

 

SATAKE AME

Satake Ame är en vacker serie knivar med kraft, styrka, balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till.

Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.

 • Handbankat blad av 5 lager AUS10-stål
 • 60-61 HRC
 • Bolster & ändstycke i rostfritt stål
 • Handtag av Vril* från bland annat lärk, persikoträd, kemfer & lönn

* Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Se bildexmpel nedan.

I serien ingår följande modeller;

I Satake Ame-serien finns också ett knivset;

AME-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Satake Ame är verkligt vackra och spännande knivar. Handtagen i sig är som konstverk och bladens regnmönster gör det till en vinnare redan när de hänger på knivlisten på väggen. Gillar du att arbeta med aningen tyngre och rejäla hantverksknivar för en human prislapp är detta kniven för dig.

 

 

SATAKE NOVAC

Satake Novac var den första kniven från Satake som kom från Japan till Sverige. Novac har utsetts till "Bäst i test" i både Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP – prova så förstår du varför. Hålen och luftspalten gör att det du skivar och hackar inte suger fast på bladet.

En riktigt stabil och mycket praktisk kniv som underlättar arbetet i köket. Knivens handtag är av antibakteriebehandlad plast vilket gör rengöringen väldigt enkel.

 • Blad av Hi-Carbon steel
 • Handtag i antibakteriebehandlad plast
 • Slipvinkel: 15 grader
 • Tillverkade i Seki City, Japan

I serien finns följande modeller;

NOVAC-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Precis som Houcho-serien är detta en serie med riktigt bra pris. Bladet är av ett bra stål som håller skärpan länge och samtidigt är enkelt att slipa upp. Därför passar kniven de flesta. Plasthandtaget gör rengöringen mycket enkel och därför är Novac en mycket vanlig kniv i både restaurangkök och i hemmahushåll. Enkelt, smidigt och funktionellt.

 

 

Höggupplösta bilder från inlägget finns här>>

 

 

 

 

 

Admin 2022-03-29 15:52

SATAKE GJUTJÄRN

Gjutjärn är underbart att arbeta med, klarar höga temperaturer och hanteras en gjutjärnsprodukt rätt så är det något som håller i många generationer!
Men hur ska man då ta hand om sitt gjutjärn?

SKÖTSELRÅD GJUTJÄRN

 

INNAN FÖRSTA ANVÄNDNING
Det första du bör göra är att diska ur grytan. Denna fösta rengöring skiljer sig från det dagliga underhåll vi också rekommenderar varmt. Den första rengöringen tar bort fabriksrester och dylikt. Se till att du diskar riktigt noga med handdiskmedel och diskborste. Skölj och torka sedan pannan väl.

 

INFETTNING
Infettning av din gjutjärnsgryta är det som gör den till en slags ”non-stick” panna. Flera skikt av olja smörjs in i grytan, vilket skapar en rostbeständig non-stick yta. Häll i lite rapsolja och använd hushållspapper för att smörja in hela grytan. Låt stå i 30 minuter och upprepa processen ytterligare 2 – 3 gånger.

 

FÖRVARING
Var du förvarar gjutjärnsgrytor är mindre viktigt än HUR du förvarar dem.

 1. Grytan måste vara absolut torr innan den ställs undan. Rost är inte önskvärt!
 2. Ska man stapla flera grytor så lägg ett lager hushållspapper mellan dem. Detta håller fukten borta och skyddar stekytan.

DAGLIGT UNDERHÅLL
När du har koll på första rengöringen, infettningen och förvaringen så kommer det viktigaste – matlagningen och det dagliga underhållet.

 1. Rengör pannan medan den fortfarande är lite varm. Det är enklast.
 2. Skölj med varmt vatten och skrapa/borsta bort rester med en diskborste.
 3. Använde du tillräckligt med stekfett så bör varmvatten och borste räcka. Undvik diskmedel i det dagliga underhållet. - Sitter matrester fast för hårt så skölj med lite salt och rapsolja. Borsta rent. Skulle det fortfarande sitta fast rester, häll några matskedar rapsolja och grovt salt i grytan och skrubba med en pappershandduk tills det släpper.
 4. Torka ur - smörj därefter in hela grytan med lite rapsolja på hushållspapper.
 5. Torka noga innan förvaring enligt ovan instruktioner.

GÖR - GÖR INTE X

 • Skulle ni i framtiden få lite rost på grytan så gå igenom den första diskningen och sedan infettningen så är grytan som ny igen.
 • Vissa hävdar att man ska undvika ägg, tomater eller till exempel fisk i gjutjärn. Det ligger ingen sanning i detta. Gjutjärn fungerar utmärkt!
 • Använd gärna redskap av trä. Försiktig användning av metallspatel eller stekspade är ok, men försök att undvika metallredskap när du just gjort en infettning av grytan.X
 • Förvara inte mat i gjutjärnsgrytan. Det är dåligt för både grytan och maten.X
 • Rengör grytan direkt, helst medan den fortfarande är lite varm. Undvik att blötlägga gjutjärnsgrytor.X

 

SATAKE NABE GRYTOR

Satakes nya serie grytor heter Nabe, som betyder just gryta på japanska. De finns i tre olika storlekar och levereras med dubbla lock. Ett praktiskt och ugnssäkert glaslock (klarar värme upp till 220°C) och ett vackert trälock med handtag för servering. De gedigna gjutjärnsgrytorna inbjuder verkligen till all sorts matlagning. Det vackra trälocket erbjuder möjligheten att använda grytorna som snygga serveringsgrytor direkt på middagsbordet och det värmetåliga glaslocket är perfekt för säker matlagning både på spis och i ugn där man har full koll på vad som händer i grytan utan att för den sakens skull behöva lyfta av locket.

SK3

 • Material: Gjutjärn
 • Trälock och ugnssäkert glaslock
 • Glaslocket klarar temperaturer upp till 220°C
 • Fungerar på alla spisar, även induktion
 • Diameter: 21 cm
 • Volym 1,8 l

SK4

 • Material: Gjutjärn
 • Trälock och ugnssäkert glaslock
 • Glaslocket klarar temperaturer upp till 220°C
 • Fungerar på alla spisar, även induktion
 • Diameter: 24 cm
 • Volym 2,7 l

SK5

 • Material: Gjutjärn
 • Trälock och ugnssäkert glaslock
 • Glaslocket klarar temperaturer upp till 220°C
 • Fungerar på alla spisar, även induktion
 • Diameter: 27 cm
 • Volym 3,6 l

 

 

SATAKE NABE WOK

S-FRS-390

Satake Nabe Wok är ett läckert tillskott i serien Nabe gjutjärnsgrytor. Nabe Wok är en rejäl gjutjärnswok med vackert trälock för servering, ett värmetåligt glaslock (klarar värme upp till 220°C) samt ett underlägg i trä. Woken är försedd med rejäla handtag för enkel och säker hantering. Woken fungerar på alla sorters spisar, även induktion.

 

 • Material: Gjutjärn
 • Trälock och ugnssäkert glaslock
 • Glaslocket klarar temperaturer upp till 220°C
 • Fungerar på alla spisar, även induktion
 • Diameter: 36 cm
 • Botten Diameter: 15,5 cm
 • Vikt: 4,5 kg
 • Volym: 6 literSATAKE NABE MORTEL

S-FRS-521

BÄST I TEST! Satake Nabe mortel utsågs till Allt Om Mat:s favorit i deras stora morteltest 2019. Satakes gjutjärnsserie Nabe innehåller tre grytor i olika storlekar, en wok och även denna vackra gjutjärnsmortel med praktisk pip och greppvänlig stöt. Morteln är 15,5 cm i diameter och 100% tillverkad av gjutjärn.

 

 

SATAKE HONEYCOMB GJUTJÄRNSPANNA NON-STICK

Satakes serie stekpannor har fantastiska egenskaper. Stekpannorna är tillverkade i lättviktsgjutjärn med Honeycomb PPG Xylan plus-beläggning. PPG Xylan Plus Coating är en patenterad non-stickbeläggning som utklassar allt vi tidigare provat.

Den knottriga ytan gör att råvaran inte fastnar i pannan och ger utmärkt stekyta. Stekpannan kombinerar de suveräna egenskaperna hos en gjutjärnspanna med fördelarna av non-stick-beläggning.

 • Tillverkad av lättviktsgjutjärn med non-stick beläggning
 • Handtag av borstat rostfritt stål
 • 1 - 1.5 mm tjocklek på beläggningen för att tåla hårt användande
 • Mindre stekfett behövs, oljan/smöret fördelas jämt i hela pannan
 • Olja/smör lägger sig i alla fördjupningarna och förhindrar överhettning
 • Alla sorters redskap fungerar i stekpannan, även metall
 • Fungerar på alla spisar, inklusive induktion
 • Ugnssäker upp till 220°C
 • Tål maskindisk, handtorkas direkt efteråt. (Handdisk rekommenderas)
 • Fri från tillsatt PFOA

Spanna20

 • Diameter 20 cm (yttermått, sida till sida)
 • Honeycomb diameter 17 cm / Helt flat stekyta 12 cm
 • Vikt: 0,9 kg

Spanna24

 • Diameter 24 cm (yttermått, sida till sida)
 • Honeycomb diameter 22 cm / Helt flat stekyta 15 cm
 • Vikt 1,2 kg

Spanna26

 • Diameter 26 cm (yttermått, sida till sida)
 • Honeycomb diameter 23 cm / Helt flat stekyta 17 cm
 • Vikt 1,4 kg

Spanna28

 • Diameter 28 cm (yttermått, sida till sida)
 • Honeycomb diameter 26 cm / Helt flat stekyta 19 cm
 • Vikt 1,6 kg

Spanna30

 • Diameter 30 cm (yttermått, sida till sida)
 • Honeycomb diameter 27 cm / Helt flat stekyta 20 cm
 • Vikt: 1,8 kg

Spanna32

 • Diameter 32 cm (yttermått, sida till sida)
 • Honeycomb diameter 28 cm / Helt flat stekyta 21,5 cm
 • Vikt: 2,1 kg

 

 

SATAKE HONEYCOMB GJUTJÄRNSKASTRULLER NON-STICK

Satakes serie med kastruller och stekpannor har fantastiska egenskaper. Kastrullerna och stekpannorna är tillverkade i lättviktsgjutjärn med Honeycomb Whitford Xylan-beläggning. Whitford Xylan Coating är en patenterad non-stickbeläggning som utklassar allt vi tidigare provat.

 

Den knottriga ytan gör att råvaran inte fastnar i pannan och ger utmärkt stekyta. Kastrullen och stekpannan kombinerar de suveräna egenskaperna hos en gjutjärnsgryta med fördelarna av non-stick-beläggning.

Skrull20

 Skrull24

 


Skrull30

 

 

SATAKE TEKANNOR

S-FRS-001 & S-FRS-063

En oval och en rund, mycket vackra tekannor i gjutjärn som lyser upp tebjudningen med form och mönster. Järnet i tekannan renas i samband med gjutningen. Kannans insida är emaljerad vilket skyddar den mot rost och gör den lättdiskad. Hällpipen i Satake tekannor är utformad för att vara droppfri. Tesil ingår i alla Satake tekannor. Tesilen är speciallt anpassad för varje modell.

 

ANVÄNDNING: Värm tekannan genom att hälla i varmt (helst kokande) vatten i kannan. Låt stå en stund. Häll ut vattnet och brygg sedan ditt te. Lägg din favorit teblandning i tesilen, häll i kokande vatten och låt stå några minuter. Koka aldrig tevattnet i tekannan direkt på kokplattan, då spricker emaljeringen inuti kannan.

 

 • Material: Gjutjärn
 • Leveras med tillhörande sil
 • Insida: Emaljerad
 • Rymd: 1,2 liter
 • Färg: Svart
 •  

Kuriosa: Den här typen av tekanna har använts i Kina sedan urminnes tider. Hantverket spred sig till Japan där det blev finkultur. Kannorna ses traditionellt som en symbol för skönhet, kvalitet och styrka.

 

 

SATAKE OUTDOOR

Satake Outdoor® är en helt ny serie där matlagningen tar steget ut. Ut till uteköket eller campingplatsen, i skogen och på vandring. For the natural kitchen.

 

SATAKE TRIPOD


S-TRIPOD-S

Stabila ben av gjutjärnsom enkelt fälls ut och bildar en ställning över en eldgrop i marken. En kätting med krok ingår för att hänga en gryta/dutch oven. (Denna tripod är inte kompatibel med grillgaller.)

Denna Tri-Pod är 110 cm hög, canvasbag ingår.

 • Mått Paketerad i Canvasbag: L.110 x B.10cm
 • Vikt: 3,350kgSATAKE TRIPOD XL

S-TRIPOD-XL

Stor Tripod XL för utomhusanvändning. Placeras över ett stort eldfat eller direkt över öppen eld. 4 st kättingar med krokar ingår för att hänga gryta (art#S-FRS-411) eller galler i. Kättingarnas längd är justerbara. Grillgaller finns att köpa till (art#S-RACK40). Tripoden kan lätt demonteras. Förvara tripoden torr i tillhörande canvasbag för att motverka rost.

 • Tripod längd 130 cm, Material Stål.
 • Mått Paketerad i Canvasbag: L.70 x B.22cm
 • Vikt: 5kgSATAKE OUTDOOR KIT 


S-OUTDOORKIT

Outdoor Kit levereras i en vacker trälåda med rejäla rephandtag. Båda grytor, stekpanna och stekbord fungerar båda på eld, grill, gasspis och induktion.

 • Förvaringslåda av trä med dubbla rephandtag (L.54cm x B.32cm x H. 20cm, Vikt: 2kg)
 • Gjutjärnsgryta med lock - hängbar (Diameter: 26cm, Diameter Stekyta: 20cm, Diameter Lock: 25cm, Volym: 3,7L, Vikt: 4,83kg).
 • Stekpanna i gjutjärn med dubbla hällpipar (Diameter: 30cm, Diameter Stekyta: 25cm, Höjd: 5cm, Vikt: 2.626kg)
 • Liten gjutjärnskastrull med lock (Diameter: 19cm, Diameter Stekyta: 12cm, Diameter Lock: 18cm, Volym: 1,4L, Vikt: 2,478kg).
 • Underlägg till kastrull L.22 x B.22cm x H.1cm
 • Grillplatta i gjutjärn, dubbelsidig. Grill/Stekbord. (Mått: L.42cm x B.23cm x H.1,5cm, Vikt: 2,5 kg)
 • Eldkrok L. 42cm
 • Total Vikt: 18kgSATAKE DUTCH OVEN

S-FRS-411

3,5 liters Gjutjärnsgryta - Dutch Oven. För matlagning både utomhus och inomhus. Med gjutjärnslock. Fungerar på alla sorters spisar och kan hängas över öppen eld, passar perfekt till vår stora Tri-Pod XL.

 • Diameter: 26cm
 • Diameter Stekyta: 20cm
 • Diameter Lock: 25cm
 • Total Höjd: 12cm
 • Vikt: 4,83kg

 


SATAKE GJUTJÄRNSGRYTA MED STEKLOCK

S-FRS-3070

4-liters Gjutjärnsgryta/Dutch oven där locket kan även användas som stekpanna! Fungerar på alla spisar inklusive induktion, men självklart också på grillen eller i eldgrop. 

 

En rejäl gryta med mer funktioner än man först anar. Locket kan användas som en separat stekpanna. Vänder man det uppochned och placerar det som lock på den stora grytan kan det även användas för värmehållning av grönsaker/kyckling osv under tiden man kokar till exempel pasta eller nudlar. Använder man det som ett vanligt lock (enligt bild 1) så har man en riktigt rymlig gryta där man utan problem får plats med en hel kyckling. 

Två underlägg i trä ingår också för snygg servering.

 • Diameter: 26cm
 • Diameter Stekyta: 20cm
 • Diameter Lock: 27cm
 • Diameter Lock Stekyta: 19cm
 • Total Höjd: 15cm
 • Vikt: 5kg

 


SATAKE STEKBORD / GRILLPLATTA

S-FRS-301C

Vändbart stekbord / Grillplatta. Ett mycket användbart vändbart stekbord som kan användas på grillen eller direkt på öppen eld, men även på gamla spisar, gas & induktion. Ena sidan är försedd med grillränder som ger grönsakerna och köttbiten det snygga grillmönstret, samtidigt som råvaran lyfts upp någon milimeter och ger en perfekt tillagning.

Den andra sidan är flat och är perfekt för att göra till exempel smashburgers eller steka mjukare råvaror som annars lätt fastnar och trillar ner genom grillgallret. Fiskfiléer, svamp, grönsaker och dylikt. Stekbordet är också utmärkt för riktigt stora schnitzlar. Den flata sidan har också en liten avrinningsyta för fett, på så vis riskerar man inte att "koka" råvaran i köttsafter.

 

Detta är ett måste för alla matlagningsentusiaster som vill lyfta nivån även på utomhusmatlagningen. Stekbordet hanteras mycket smidigt med hjälp av en eldkrok. Både stekbord och eldkrok ingår även i Satake Outdoor Kit

 • Mått: L.42cm x B.23cm
 • Höjd: 1,5cm
 • Vikt: 2,5kg

 

 

SATAKE SMASH BURGER PRESS

S-FRS-436

Smash Burgers - inga problem! Satake har tagit fram en köttpress som är perfekt för kött och hamburgare. Till skillnad från många andra köttpressar så är denna helt flat på undersidan vilket är perfekt för just smashburgare. Bakplåtspapper eller smörpapper används mellan press och kött så fastnar inget.

Smash Burgers tips - Hetta upp en gjutjärnshäll eller ett stekbord  och lägg på en rund okryddad boll av grovmalen högrev. Pressa med Satake Smash Burger Press med lite bakplåtspapper mellan kött och press. Ta i rejält och platta ut burgarna helt. Krydda rikligt med salt och peppar och låt undersidan "brännas fast" för riktigt fin yta. Skrapa loss med en bra tunn stekspade och vänd en gång. Krydda andra sidan och stek klart. Montera med ost och servera direkt.

 

Denna köttpress i gjutjärn med bränt trähandtag passar givetvis perfekt även till andra detaljer. Diameter: 14 cm.

 • Diameter: 14cm
 • Höjd: 6cm
 • Vikt: 715g

 

LÄNK TILL HÖGUPPLÖSTA MILJÖ- & PRODUKTBILDER

 

 

 

 

 

Admin 2022-02-21

Delta och var med om utlottningen av ett helt nytt exklusivt Satake Kuro knivset!

Vilken modell är er favorit? Delta och var med om utlottningen av ett helt nytt exklusivt
Satake Kuro knivset med vägg knivställ, värde 15,000kr. I setet ingår 3 helt nya Kuro Modeller!

Så här gör du för att delta:
1. Kommentera i Del 1 på Instagram vilken kniv du tycker är snyggast.
2. Tagga 1 kompis som behöver skarpa snygga knivar.
(Se till att både du och dem följer @satake.se på Instagram).
3. Final regler kommer att avslöjas först i del 3.

Delta här!

Elin 2021-12-14

Black Week & Jul Erbjudande!

Black Week & Jul!

Bästa fynden under Black Week & till Jul!

Utvalda populära produkter till kampanjpris för våra kunder till årets slut. 

             

Hela Sortimentet här: 

Elin 2021-11-17

Nu är kampanjen avslutad och vi har ett resultat!

Satake och Kitchentime har som tidigare nämnts haft en kampanj under September
månad där 10% av den totala försäljningen doneras till Barncancerfonden. 

Försäljningen slutade på totalt 430 272 kronor vilket genererar en donation från
Vikingsun och Kitchentime till barncancerfonden på hela 43 027 kronor!

 

 

 

 

Admin 2021-10-07

ÅRETS JULKLAPP - SATAKE HOUCHO SET MED SANTOKU & NAKIRI I BALSABOX MED MYNT

Serien Houcho (Kniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft. Houcho är vår bäst säljande knivserie.

 

Varför inkludera ett mynt när du ger bort en kniv?
I varje presentbox av serien Houcho ingår en japansk Yen. Av anledningar som historiker inte kommit helt överens om - långt tillbaka för hundratals (kanske tusentals) år sedan - trodde folk att gåvan av en kniv innebar otur för ett förhållande.

Med andra ord skulle kniven metaforiskt “klippa” banden som binder två personer samman. Denna påverkan är ännu värre om mottagaren är din partner - vissa tror att kärleken snart kommer att upphöra efter att kniven ges i present eller att en kniv som bröllopspresent kommer att bryta äktenskapets band.

Det var därför, långt innan rationalitet och vetenskap började ersätta vidskepelse så började traditionen att de som ger en kniv också fäster ett mynt på bladet eller inkluderar det med gåvan. Mottagaren av kniven ger sedan slanten till gåvogivaren, vilket "betalar" för kniven och på så vis behålls förhållandet intakt.

Så förutom att ge mottagaren en chans att symboliskt köpa bladet med ett mynt, kan myntets lycka även bryta knivens otur. Myntet gör också din redan utmärkta present så mycket mer minnesvärd!

 

Admin 2021-09-07

Köp en vara från Satake under September & vi skänker 10% till Barncancerfonden

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå bildar de orden den vanligaste dödsorsaken för barn 1–14 år i Sverige.
Men det finns hopp. Tack vare forskningen överlever idag 85 procent av barnen som drabbas. I september,
barncancermånaden, kraftsamlar vi i kampen mot barncancer - hjälp till att hålla cancer borta från barn du med!

Vi på Satake kommer tillsammans med KitchenTime kommer under September månad att 
skänka 10% av vår försäljning av Satakes produkter till Barncancerfonden. Detta blir vårt bidrag under barncancermånaden,
så vi hoppas att du vill vara med oss på vägen och göra ett köp som verkligen gör skillnad.

Stort Tack!

 

Köp SATAKE produkter på Kitchentime>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Admin 2021-09-03
Standardvy | Byt till Mobil vy