Startsida / Vikingsunbloggen

Vikingsunbloggen

Chroma Type 301 - Vassaste Kniven


Den holländska konsumentföreningen Consumentenbond har i sitt magasin Consumentengids testat inte mindre än 20 kockknivar i olika prisklasser
och kommit fram till att Chroma P18 var bäst i sin klass och näst bäst av alla knivar oavsett prisklass. Kniven var dessutom vassast av alla testade knivar.
Av totalt 10 möjliga poäng så kammade Chroma P18 hem hela 8,8 poäng.

P18 är den bäst säljande kniven i hela Chroma Type 301-serien. När kniven var med i ett oberoende laboratorietest genomfört av Testfakta
utsågs den till Bäst i Test med 4,4 poäng av 5 möjliga.

Den högt ansedda engelska branschtidningen Restaurant Magazinesammanfattade sina tankar om kniven med att skriva;

”Just the right grip, just the right balance, just the right price.”
(Det perfekt greppet, den perfekta balansen, det perfekta priset.)

CHROMA TYPE 301 Design by F.A. Porsche

P18 20 cm kockkniv

  • Japanskt 301-stål i bladet
  • 18/10-stål i handtaget
  • 15 graders slipvinkel
  • Slipas med keramiskt bryne och sten
  • Levereras i presentförpackning

Ladda hem artikeln som PDF här>>



 

 

Admin den 14 september 2018 13:07

Vikingsun bjuder på Knivslipningskurs & Japansk matglädje

Vikingsun firar milstolpe! 

Tvåtusen gäster, vänner, kollegor och kunder har utbildat sig i knivslipning i vår regi och det vill vi fira! Vikingsun bjuder därför in journalister
och matbloggare till ett exklusivt evenemang med slipkurs, Japaninspirerad mat & god dryck - HELT GRATIS!

Paul & Gabriel Gustafsson är Vikingsuns knivexperter och håller i utbildningen på Vikingsuns huvudkontor i Stockholm City. Efter utbildningen
kommer de tillsammans med kokboksförfattaren & TV-kocken Frederik Zäll att bjuda på en måltid ni sent kommer att glömma.

 

 

När: 2 Juli 2018 kl 17.30
Var: Vikingsun HK, Karduansmakargatan 2C, Stockholm

Anmäl ert intresse nu, först till kvarn! Skicka ett mail till info@vikingsun.se och meddela vilken media ni skriver för. 
Givetvis går det bra att ta med sig en matlagningsintresserad vän till vårt firande!

Vassa knivar, delikat mat och dryck - utan kostnad! VÄL MÖTT!

 

 

 

 

Admin den 15 juni 2018

Zanmai kvalitetsknivar

Mcusta Zanmai har släppt nya knivserier och intresset bland både proffs- & hemmakockar är enormt. 

 

 

Mcusta Zanmai 

 

Knivarna är tillverkade i Seki City som är det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning. Dessa knivar är så nära man kan komma
traditionellt japanskt hantverk och modern cutting edge-teknik. Uttrycket ZANMAI används i det japanska språket när man vill tala om att något är lyxigt. 

 

Ordet i sig kommer från sandskriftstermen ”Samadhi” som refererar till det tillstånd då man uppnår full meditation. 
Vi lovar att knivarna lever upp till allt vad ordet Zanmai betyder. 

 

Återförsäljare av de fina Zanmaiknivarna finner ni här;

The Kitchen Lab

Cleancut.se

Royal Design

Kitchentime.se

Prokök.se

Knivenikocken.se

Knivshop.se

Lagamati.se

Garpes.se

 

Tareq Taylor är en av många som dyrkar dessa japanska knivar.

 

 

De sex olika serierna från Mcusta Zanmai som syns i bilden överst kan ni läsa mer om här;

 

Zanmai Modern Molybden 

Zanmai Flame Damascus

Zanmai Revolution

Zanmai Splash Hybrid

Zanmai Twisted Supreme

Zanmai Classic Damascus Corian

 

Missa inte heller filmen från Tareq Taylors restaurang Kockeriet i Malmö med Zanmai i sylvass fokus!!

 

 

 

 

Admin den 8 maj 2018

Zanmai lanserades på Gastro Nord

 

Mcusta / Zanmai har kommit med nya serier som lanserades på Gastro Nord med Tareq Taylor som trogen ambassadör. Tareq har länge jobbat med
knivar från Zanmai och hade stor uppvisning med knivarna på mässan.

 

 

I klippet får vi bland annat se Elias från Cleancut.se som gav Tareq en bra match i både lökhack och skivning av rättika. Cleancut.se var även
montern som höll i lanseringen. Ta er en noga titt på dessa knivar, både här på hemsidan och hos våra återförsäljare.

 

 

 

 

 

Admin den 7 maj 2018

Nya Säljare Sökes

Vi har kul på jobbet - Vill du hänga med?

 

 

 

Vikingsun är en av de ledande distributörerna av köksredskap och framför allt japanska knivar i Sverige. Vi brinner för att sprida kunskap.
Våra kunder är premiumbutiker, restauranggrossister och profilföretag. Nu behöver vi förstärkning!

 

Båda tjänsterna är baserade i Stockholm. Till att börja med ska du ta hand om befintliga kunder via besök och telefon. Andra arbetsuppgifter blir demonstrationer i butik,
vara med på mässor och knivslipningskurser.

 

Det du inte kan får du lära dig. För rätt talang finns många utvecklingsmöjligheter.

 

Karaktärsdrag vi uppskattar är född på 90-talet, matglädje, körkort, vilja, vision, passion, idérik, ordning & reda, träningsintresse,
tävlingsinstinkt, prestigelös och inte minst en social sida.

Läs mer om Vikingsun här>>

 

Skicka din CV och några rader om varför du vill bli en av oss till, :

johan.almling@vikingsun.se

PS. Om någon tipsar om person som blir anställd så utlovas vass present. DS.

 

 

Admin den 27 april 2018

Het trend med mandolin

Keramiska mandoliner säljer mer än någonsin. Trenden verkar bara fortsätta i allt större utbredning. Det suveräna köksredskapet gör det både enkelt,
snyggt och smidigt at göra vackra sallader och delikata uppläggningar med fint garnityr.

Keramiska köksredskap från Kyocera är marknadsledande. Ryktet att keramiska köksredskap är ömtåliga gäller inte mandolinerna och knivarna
från Kyocera. Ända sedan 1984 tillverkar de sina knivar i keramik av högsta kvalitet.

FÖRDELAR MED KERAMISK MANDOLIN FRÅN KYOCERA

  • Maten håller sig fräschare, utan missfärgning och oxidering.
  • Keramik är mycket hårdare än stål, därför bevaras den otroliga skärpan upp till tio gånger längre än skärpan på knivar av stål.
  • Keramiska mandoliner tål att diskas i diskmaskin utan att tappa skärpa, till skillnad från mandoliner med stålblad.

Läs mer om Kyoceras mandolin här>>

Användningsområdet är stort, nedan följer ett delikat tips.

 

 

Admin den 12 april 2018 13:18

Kända matprofiler om Knivens Dag

 

Kända matprofiler om Knivens Dag;

 

Johan Almling, grundare till Knivakademien


 Varför Knivens dag?

 

Just att den blev på skärtorsdagen är ju lite vitsigt, men huvudsyftet med Knivakademien är att öka och lyfta

kunskapen om knivar till den nivån den förtjänar.

Alldeles för många lagar mat med slöa knivar och får inte den extra matlagningsglädjen de kan uppleva.

Dessutom blir maten godare och råvarorna håller längre om de skärs och hackas med en vass egg. 

 

På Vikingsuns YouTube-kanal illustreras detta i klippet "Morotstestet"Se klippet här

Och just på Knivens dag – varför inte se över dina knivar, bryna & slipa dem. Kanske till och med köpa en ny kniv

till dig själv eller någon när och kär som blir en riktigt vass överraskning i påskägget.

 

På Vikingsuns YouTube-kanal finns även en mycket bra film om knivslipning som jag rekommenderar extra varmt

nu inför Knivens Dag. Se klippet här

 

Håkan Thörnström, Krögare på Thörnstroms kök i Göteborg med en stjärna

Vad tänker du om knivar på Knivens dag?

 

En ny kniv är ju aldrig fel, men ändå viktigt att sköta och vårda de knivar man redan har. Slöa knivar är det värsta som finns. 

Håkan Thörnströmn använder Satake Professional - Läs mer om knivserien här.

 

Frederik Zäll, TV-kock och kokboksförfattare

 

Vad tänker du om knivar på Knivens dag?

 

Dels att det är fyndigt att den infaller just på skärtorsdagen, men så klart framförallt på hur viktigt det är med

högkvalitativa och vassa knivar. Dels ger det en godare mat, snyggare snitt och bättre precision,

men kanske framförallt så ger en bra kniv massor av inspiration till kocken. 

 

 

 

 

 

Läs mer kökets viktigaste redskap i Vikingsuns Knivguide.

 

 

 

 

 

 

Admin den 12 mars 2018 11:02

VASSARE ALLT OM MAT

Allt Om Mat's redaktion var på plats på Vikingsun i veckan för att, med vår expert paul Gustafssons hjälp, lära sig att slipa knivar på våtsten.

Ett helt gäng glada och trevliga människor lämnade lokalerna med ruskigt välslipade knivar, mätta magar och stora leenden.

Tack!

Vill ni också ta med er kollegorna eller vännerna på slipkurs så ta en titt här>>

Kanske har ni undrat hur knivslipning på sten faktiskt går till? Vikingsun har producerat en instruktionsfilm för alla som verkligen vill lära sig. Se filmen nedan;

 

 

 

 

 

 

 

Admin den 26 januari 2018

Quiz - Vinn Keramiska Knivar!

Admin den 1 januari 2018

SATAKE NABE GJUTJÄRNSGRYTOR

Nabe är en serie fantastiska grytor i gjutjärn som levereras med både vackert trälock för servering och ett värmetåligt glaslock.
Nabe finns i tre storlekar och i serien ingår även en vacker gjutjärnsmortel. 

Rek pris från 395 kr

Läs om de olika storlekarna och den fina gjutjärnsmorteln här.

 

 

 

 

 

Admin den 7 december 2017 11:50
Standardvy | Byt till Mobil vy
Stäng