Satake Ame är en vacker serie knivar med kraft, balans och tradition som ledord i designen.
Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.
Satake Ame Kiritsuke är en japansk kockkniv av längre modell än den klassiska Santokun. Kiritsuke har också en skuren spets som ger bladet en mycket tydlig karaktär. Kiritsukes är vackra knivar med långt blad för att kunna dra långa och hela skär, vilket i sin tur ger fina skivor av den råa fisken, eller andra råvaror som skall skivas delikat.
Enligt den japanska traditionen är det endast chefskocken som får använda en kiritsuke i köket.
- 23 cm Kiritsuke / Japansk lång kockkniv / slicer
- Handbankat blad av 5 lager AUS10-stål
- Bladets hårdhet ligger på 60-61 HRC
- Bolster & ändstycke i rostfritt stål
- Otroligt vackert handtag av Vril* från bland annat lärk, persikoträd, kemfer & lönn. (OBS! Alla handtag är helt unika. Se bildexempel.)
- Ladda ner högupplösta bilder här.
* Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.
Artikelnummer: SAME23