Startsida / Vikingsunbloggen / JULIG RÖDKÅLSSALAD MED GRENADIN

JULIG RÖDKÅLSSALAD MED GRENADIN

 

RÖDKÅLSSALLAD MED ÄPPLE & GRENADIN

500 g rödkål
1 msk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja
salt & svartpeppar

2 äpplen
1,5 msk Grenadine (granatäppelextrakt)

2 rödlökar
2 msk 24% ättika
4 msk socker
6 msk vatten

 

Koka upp lagen till rödlöken. En klassisk 1-2-3-lag. Rör runt så att sockret blandas ut och dra kastrullen från värmen vid uppkok.
Låt lagen svalna. Skala och skiva rödlökarna tunt med en mandolin. Lägg in dem i den kalla 1-2-3-lagen och låt dem dra i 60 minuter.

 

 

Strimla rödkålen med en grovstrimlare. Blanda vinägretten (olja, vinäger, salt och peppar) i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen.
Låt dra i 30 minuter.

 

Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg dem i en separat bunke och häll på Grenadin. Vänd runt och låt dra i några minuter.

 

När de tre olika delarna till salladen är klara ska de blandas ihop i en stor salladsskål. (Häll bort så gott som all lag från rödlöken först.)
Vänd runt så att det hela blandas till en stor, röd, vacker sallad.

 

Artiklar:

Satake Grovstrimlare

Satake Kuro Santoku

Continenta skärbräda

 

 

 

Admin 2020-12-02 13:36

Standardvy | Byt till Mobil vy