RÖDKÅLSSALLAD MED ÄPPLE & GRENADIN
500 g rödkål
1 msk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja
salt & svartpeppar
—
2 äpplen
1,5 msk Grenadine (granatäppelextrakt)
—
2 rödlökar
2 msk 24% ättika
4 msk socker
6 msk vatten
Koka upp lagen till rödlöken. En klassisk 1-2-3-lag. Rör runt så att sockret blandas ut och dra kastrullen från värmen vid uppkok.
Låt lagen svalna. Skala och skiva rödlökarna tunt med en mandolin. Lägg in dem i den kalla 1-2-3-lagen och låt dem dra i 60 minuter.
Strimla rödkålen med en grovstrimlare. Blanda vinägretten (olja, vinäger, salt och peppar) i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen.
Låt dra i 30 minuter.
Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg dem i en separat bunke och häll på Grenadin. Vänd runt och låt dra i några minuter.
När de tre olika delarna till salladen är klara ska de blandas ihop i en stor salladsskål. (Häll bort så gott som all lag från rödlöken först.)
Vänd runt så att det hela blandas till en stor, röd, vacker sallad.
Artiklar:
Satake Grovstrimlare
Satake Kuro Santoku
Continenta skärbräda
Admin 2020-12-02 13:36