Startsida / Vikingsunbloggen / GLÖGG I GRYTAN

GLÖGG I GRYTAN

 

15-MINUTERSGLÖGG SPETSAD MED JIM BEAM

 

2 torkade pomeransskal
3 kanelstänger
25 kardemummakärnor
25 kryddnejlikor
1 tumstor bit färsk ingefära
1 dl Jim Beam
1 fl gott rött vin
1,75 dl strösocker

 

Går det att göra glögg från grunden på bara 15 minuter? Jajamensan!

 

Börja med att göra en bas till glöggen;

Mortla nejlikor och kardemummakärnor, krossa kanelstängerna. Skala och hyvla ingefäran med en skalare.
Lägg skivorna i en liten gryta tillsammans med pomeransskal och mortelns innehåll. Slå på 2 dl vin och 1/2 dl vatten och koka upp.
Låt stormkoka i 3-4 minuter och slå sedan på Jim Beam, dra kastrullen direkt åt sidan.

 

Värm under tiden upp resten av vinet med 1,75 dl socker. Ta fram en tesil och sila ner den snabbkoncentererade glöggbasen.
Låt värmas tills sockret smält, men det får ej koka.

 

Servera med klassiska mandlar och russin och gärna en pepparkaka med ädelost.

 

Artiklar:

Satake Nabe Gjutjärnsgryta 1,8 liter

Satake Nabe Gjutjärnsmortel

Satake Dubbelsidig skalare

 

 

 

 

 

 

Admin 2020-11-23 12:49

Standardvy | Byt till Mobil vy