![](/images/1.1993.2011111537/stroganoff4.png)
BIFF STROGANOFF
Quick & easy
4 portioner
600 g lövbiff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 rödlök
2 dl crème fraiche + lite till topping
2 msk grovkornig dijonsenap
½ dl vatten
1 msk smör
Cornichoner, Syltlök & Salladslök till topping
Krusbladig persilja
Salt & svartpeppar
Serveras med kokt jasminris
![](/images/1.1990.2011111537/stroganoff1.png)
Strimla lövbiffen. Skala och skiva gul- & rödlök fint. Lägg några skivor rödlök åt sidan som garnityr.
Skala och skiva även vitlöksklyftan fint. Blanda kött och lök i en bunke och krydda med salt och peppar.
Hetta upp smör i traktörpannan och vänta tills smöret fräst och tystnar något. Vänd ner kött och lök och bryn.
![](/images/1.1991.2011111537/stroganoff2.png)
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Tillsätt tomatpuré, crème fraiche, dijon och vatten och låt sjuda i cirka 10 minuter.
Smaka av grytan med salt och peppar. Strö över sparad rödlök, cornichoner, syltlök, salladslök, klickar av
crème fraiche och toppa med finhackad persilja.
Servera direkt i grytan tillsammans med ris.
![](/images/1.1992.2011111537/stroganoff3.png)
Admin 2020-11-11 15:34