• Välkommen till nya Vikingsun.se.
  • Ni vet väl att alla bilder finns att ladda hem från Bildbanken nedan?
Startsida / Vikingsunbloggen / RECEPT - KIRITSUKE KARRÉ

RECEPT - KIRITSUKE KARRÉ

 

KIRITSUKE KARRÉ
Ca 5 – 6 portioner

 

1 kg svensk fläskkarré av högsta klass
1 stort spetskålshuvud
300 g rökt sidfläsk
3 röda svenska äpplen
1 tumstor bit färsk ingefära
2 st piri-piris
Flytande honung
Hallonvinäger (alt rödvinsvinäger)
Gula senapsfrön
Olivolja
Flingsalt
Smör

 

Putsa och rubba karrén med olivolja, salt och hela senapsfrön. Bryn ordentligt i en torr stekpanna, tillsätt därefter smör för fin färg och glacera med honung. Ös under tiden. Lägg i en ugnsfast form och häll över den smöriga karamelliserade skyn från stekpannan.

 

Skiva 2 äpplen och finriv ingefära, man behöver inte skala den. Vänd ihop och lägg det hela ovanpå karrén. Skär det tredje äpplet och lägg bitarna runt köttet i formen. Även kärnhusen går med, det finns mycket smak i dem.

 

Strö över flingsalt och baka av i ugnen på 180°C till en innertemperatur av ca 80°C. Den ska kännas mör då man sticker i den med en potatissticka eller kniv.

 

Skär spetskålen i klyftor. Rosta senapsfrö i en torr stekpanna tills de är gyllene. Mortla dem grovt. Ta hälften och krama ihop med flingsalt i en skål. Ställ åt sidan. Smörj in spetskålen rikligt med senapspulvret och olivolja samt salt. Baka av i ugnen tills de är semimjuka och har din färg.

 

Skär rökt sidfläsk i grova tärningar och stek dem med skivad piri-piri i smör, olja och lite honung. Slå på ett par matskedar vinäger. Puttra ihop till en läcker karamell.

 

När karrén är klar, låt den vila i minst 15 minuter. Mosa under tiden ihop äpplena i skyn från köttet, men ta bort kärnhusen först. Häll upp äppelskyn i en gryta. Tranchera karrén i 1,5 cm tjocka skivor. Strö lite senapssalt på snittytan.

 

Lägg upp spetskålen på ett värmetåligt fat och skeda det karamelliserade sidfläsket ovanpå.

 

Produkter använda i klippet; 

 

 

 

 

 

 

Admin 2019-04-15 09:30

Vi prioriterar hög produktkvalitet, hög servicenivå och hög leveranssäkerhet. Våra kunder finns främst inom detaljhandeln och bland restauranggrossister och profilföretag.



 Vårt kontor, provkök och showroom ligger på Kungsholms strand 125, vid St:Eriksbron i centrala Stockholm. Här ordnar vi även kurser i knivslipning, produktdemonstrationer & exklusiva företagsevent.

Kontakt
Vikingsun AB

Kungsholms strand 
125
112 33 Stockholm




Tel kontor: +46 8 54511880

Fax: +46 8 54511885

E-post: info@vikingsun.se

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Favoriter(0 artiklar)

Du har ännu inga favoriter