Kända matprofiler om Knivens Dag;
Johan Almling, grundare till Knivakademien
Varför Knivens dag?
Just att den blev på skärtorsdagen är ju lite vitsigt, men huvudsyftet med Knivakademien är att öka och lyfta
kunskapen om knivar till den nivån den förtjänar.
Alldeles för många lagar mat med slöa knivar och får inte den extra matlagningsglädjen de kan uppleva.
Dessutom blir maten godare och råvarorna håller längre om de skärs och hackas med en vass egg.
På Vikingsuns YouTube-kanal illustreras detta i klippet "Morotstestet". Se klippet här
Och just på Knivens dag – varför inte se över dina knivar, bryna & slipa dem. Kanske till och med köpa en ny kniv
till dig själv eller någon när och kär som blir en riktigt vass överraskning i påskägget.
På Vikingsuns YouTube-kanal finns även en mycket bra film om knivslipning som jag rekommenderar extra varmt
nu inför Knivens Dag. Se klippet här
Håkan Thörnström, Krögare på Thörnstroms kök i Göteborg med en stjärna
Vad tänker du om knivar på Knivens dag?
En ny kniv är ju aldrig fel, men ändå viktigt att sköta och vårda de knivar man redan har. Slöa knivar är det värsta som finns.
Håkan Thörnströmn använder Satake Professional - Läs mer om knivserien här.
Frederik Zäll, TV-kock och kokboksförfattare
Vad tänker du om knivar på Knivens dag?
Dels att det är fyndigt att den infaller just på skärtorsdagen, men så klart framförallt på hur viktigt det är med
högkvalitativa och vassa knivar. Dels ger det en godare mat, snyggare snitt och bättre precision,
men kanske framförallt så ger en bra kniv massor av inspiration till kocken.
Läs mer kökets viktigaste redskap i Vikingsuns Knivguide.
Admin 2018-03-12 11:02