• Välkommen till nya Vikingsun.se.
  • Ni vet väl att alla bilder finns att ladda hem från Bildbanken nedan?
Startsida / Vikingsunbloggen / JAPANSK KNIVTERMINOLOGI

JAPANSK KNIVTERMINOLOGI

Japansk terminologi när det gäller knivar kan vara bra att ha koll på ibland.

Här har vi sammanställt det hela så att ni kan imponera på kökskollegor, vänner och gäster! ;-)

 

1. KISSAKI: Området runt spetsen - den tunnaste delen på bladet som används för att skära tunt.

2. MINE: Ryggen på kniven, kan användas att fjälla fisk med.


3. HASAKI: Skäreggen.


4. HAWATARI: Bladets längd.


5. HARA: Den platta sidan på kniven.


6. HAMOTO: Knivens häl, används för delikata uppgifter.


7. AGO: Spetsen i slutet av bladet, används bland annat för att ta bort "ögon" på rotfrukter.


8. HAHABA: Den bredaste delen på kniven.


9. KUCHINGANE: Knivens bolster, stärker och balanserar kniven.


10. E: Handtaget.


11. MEKUGI: Niten som fäster blad med handtag.


12. NAKAGO: Bladets förlängning som förenar blad och handtag.


13. EJIRI: Handtagets häl, kan till exempel användas för att krossa vitlök.

 

 

Admin 2017-08-29 10:51

Vi prioriterar hög produktkvalitet, hög servicenivå och hög leveranssäkerhet. Våra kunder finns främst inom detaljhandeln och bland restauranggrossister och profilföretag.



 Vårt kontor, provkök och showroom ligger på Kungsholms strand 125, vid St:Eriksbron i centrala Stockholm. Här ordnar vi även kurser i knivslipning, produktdemonstrationer & exklusiva företagsevent.

Kontakt
Vikingsun AB

Kungsholms strand 
125
112 33 Stockholm




Tel kontor: +46 8 54511880

Fax: +46 8 54511885

E-post: info@vikingsun.se

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Favoriter(0 artiklar)

Du har ännu inga favoriter