Frederik Zäll var i vanlig ordning i TV4 Nyhetsmorgon och lagade upp finfin mat.
Just denna gång var det poké bowl som stod på schemat och receptet har vi äran att dela med er här på bloggen.
POKÉ BOWL – Hawaiian Tuna
1 bowl
1 portion sushiris
2 nävar blandad sallad
½ mogen mango
½ mogen avokado
50 g rättika
50 g morot
100 g färsk tonfisk
Japansk soja
Flingsalt & szechuanpeppar
Gräslök
½ msk tångkaviar
Salt & vitpeppar
Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med. Skär tonfisken i stora fina
tärningar och marinera i lite japansk soja i minst 30 minuter.
Skär det fina mangoköttet i tärningar, skiva avokadon fint. Strimla skalad rättika och morot i riktigt fina, tunna strimlor.
Skär gräslök finfint. Blanda samman med en liten nypa flingsalt och szechuanpeppar och vänd tonfisktärningarna i blandningen.
Lägg upp ris till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på mangobitarna, avokado, rättika och
morot. Allt i separata högar, snyggt och prydligt.
Lägg tonfisktärningarna i mitten och bränn av med en brûléebrännare om ni har.
(Detta är inte ett måste, tonfisken kan ätas som den är)
Toppa med tångkaviar och lite pressad lime.
Admin 2017-07-01 09:27