KAI WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 /- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
- Japansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv.
- Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper.
- Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.
- Hårdhet 58 HRC /- 1
- 6A/1K6 stål
- Mått blad 10,5 cm
- Mått handtag 12,6 cm
- Kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Vad är en Deba? Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet.
Artikelnummer: 6710D