Satake Ångkorg / Steamer i bambu
Satake steamer tillverkas av bambu som lätt bränns i maskin vilket ger ett annorlunda och riktigt mäktigt, karakteristiskt utseende. Sargerna är förstärkta med metallringar som ger mycket bättre stabilitet och hållbarhet.
Placera steamern/ångkorgen över en kastrull med kokande vatten och låt ångan göra jobbet. Den naturliga bambuaromen ger en mjuk och fin doft i köket och maten lagas på ett väldigt varsamt vis. Satake ångkorg är designad för att låsa in näringsämnen, smaker och texturer, vilket säkerställer att din mat behåller sin naturliga godhet. Oavsett om du är en erfaren kock eller en hemmamatlagare så erbjuder ångkorgen en mångsidig matlagningmetod som är lämplig för grönsaker, dumplings, skaldjur, kyckling mm.
Det som urskiljer Satake ångkorgar från mängden är den läckert brända ytan och de förstärkande metallsargerna. Ångkorgens robusta konstruktion och design möjliggör jämn fördelning av ångan. På sidan av ångkorgen sitter en riktigt snygg metallbricka med svart logo.
Ta vara på traditionen av östasiatisk matlagning i ångkorgar och inspireras till delikat och samtidigt nyttig och näringsrik mat.
- 10,8 cm höjd (sargen - korg + lock)
- 25,3 cm yttermått
- 23 cm innermått (matlagningsyta)
- Används helst tillsammans med Satake Bambutång
- Tål ej maskindisk
- Diskas för hand och handtorkas efter användning
ÅNGADE KYCKLINGBRÖST
4 kycklingbröst utan skinn
2 vitlöksklyftor
1 citron
Timjan
Chili flakes
Sesamolja
Salt & svartpeppar
Servera med vitt ris, ångade grönsaker & Szechuan red oil
Finhacka vitlöksklyftorna och blanda med citronzest, chili flakes och timjan. Gnid in kycklingen med blandningen. Krydda med salt och peppar.
Koka upp vatten i en 20 - 24 cm gryta. Olja in ångkorgens ”galler” med sesamolja och lägg på kycklingbrösten. Täck med ångkorgens lock och ställ ångkorgen på kastrullen med sjudande vatten.
Ånga kycklingen till 72°C innertemperatur, ca 10 – 12 minuter beroende på storlek och tjocklek, kontrollera med en digital termometer. Skiva i 5 mm skivor före servering.
Servera med vitt ris, ångade grönsaker tex broccoli och en stark och värmande Szechuan red oil som du kan göra själv eller köpa på en asiatisk matbutik.
Artikelnummer: S-STEAM25