KAI WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 /- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
- Japansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skala och skära små grönsaker och frukter.
- Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper.
- Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.
- Hårdhet 58 HRC /- 1
- 6A/1K6 stål
- Mått blad 10 cm
- Mått handtag 12,6 cm
- Kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Vad är en Allkniv / Universalkniv? Universalkniven är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt, t ex trimning av broccoli, gröna bönor och andra mindre grönsaker. Vissa kockar använder den i handen som en stor skalkniv. Andra gillar den lilla storleken och använder den som ett alternativ till kockkniven. Den har en lätt böjd form som möjliggör måttligt gungande snitt. Den är smidig nog för att skala en lök i handen och sedan skiva upp den på kort tid. Universalknivar kallas ibland för smörgåsknivar eftersom de fungerar bra för alla pålägg på en smörgås – från grönsaker med tunt skal, t ex tomater, till kött och ostar.
Artikelnummer: 6710P