Startsida / Vikingsunbloggen / JAPANSK KNIVTERMINOLOGI

JAPANSK KNIVTERMINOLOGI

Japansk terminologi när det gäller knivar kan vara bra att ha koll på ibland.

Här har vi sammanställt det hela så att ni kan imponera på kökskollegor, vänner och gäster! ;-)

 

1. KISSAKI: Området runt spetsen - den tunnaste delen på bladet som används för att skära tunt.

2. MINE: Ryggen på kniven, kan användas att fjälla fisk med.


3. HASAKI: Skäreggen.


4. HAWATARI: Bladets längd.


5. HARA: Den platta sidan på kniven.


6. HAMOTO: Knivens häl, används för delikata uppgifter.


7. AGO: Spetsen i slutet av bladet, används bland annat för att ta bort "ögon" på rotfrukter.


8. HAHABA: Den bredaste delen på kniven.


9. KUCHINGANE: Knivens bolster, stärker och balanserar kniven.


10. E: Handtaget.


11. MEKUGI: Niten som fäster blad med handtag.


12. NAKAGO: Bladets förlängning som förenar blad och handtag.


13. EJIRI: Handtagets häl, kan till exempel användas för att krossa vitlök.

 

 

Admin 2017-08-29 10:51

Standardvy | Byt till Mobil vy