HemBlogg

Blogg

4

Mar 24

Poké Bowl

Frederik Zäll var i vanlig ordning i TV4 Nyhetsmorgon och lagade upp finfin mat. Just denna gång var det poké bowl som stod på schemat och receptet har vi äran att dela med er här på bloggen.

Hawaiian-Tuna-poke-bowl-lyxlagat

POKÉ BOWL – Hawaiian Tuna

1 bowl

1 portion sushiris
2 nävar blandad sallad
½ mogen mango
½ mogen avokado
50 g rättika
50 g morot
100 g färsk tonfisk
Japansk soja
Flingsalt & szechuanpeppar
Gräslök
½ msk tångkaviar
Salt & vitpeppar

Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med. Skär tonfisken i stora fina tärningar och marinera i lite japansk soja i minst 30 minuter.

Skär det fina mangoköttet i tärningar, skiva avokadon fint. Strimla skalad rättika och morot i riktigt fina, tunna strimlor.

Skär gräslök finfint. Blanda samman med en liten nypa flingsalt och szechuanpeppar och vänd tonfisktärningarna i blandningen.

Lägg upp ris till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på mangobitarna, avokado, rättika och morot. Allt i separata högar, snyggt och prydligt.

Lägg tonfisktärningarna i mitten och bränn av med en brûléebrännare om ni har. (Detta är inte ett måste, tonfisken kan ätas som den är)

Toppa med tångkaviar och lite pressad lime.

LITEN BLOGGMALL

Mar 23

KNIVENS DAG

Knivens Dag

Visste ni att våra underbara knivar har en alldeles egen dag? Att den dessutom är instiftad av Knivakademin och att den fyndigt nog infaller på Skärtorsdagen ..?

Så är det! Se till att ha bra koll på era knivar, skärp er! Eller skärp i alla fall era knivar! :-) Kanske en Vulkanus knivslip kan hjälpa er på den fronten? Läs mer om knivslipen här>>

12

Ta en titt på våra vackra tekannor och se till att ni har en kycklinggul modell redo nu när påsken närmar sig med stormsteg!

Läs mer och se våra Satake Tekannor här>>

Under förra veckan hade vi Kökets Favoriter på plats på huvudkontoret för utbildning i knivslipning på våtsten och även matlagning på saltsten, dessa två fina varianter av stenar ska inte blandas ihop! ;-)

Har ert företag behov av något liknande så tveka inte att höra av er till oss, vi har både kunskapen och lokalen! Maila oss på info@vikingsun.se.

vikingsun webmag mars

 

Mars månad kommer in som ett lejon enligt en framgångsrik japansk mangaserie. Månadens webmagasin kommer in, kanske inte som ett lejon, men mycket mycket läsvärt och intressant åtminstone!

Ni finner Vikingsuns Webmag Mars 2017 här.

För att prenumerera på vårt gratis webmagasin, klicka här>>  Om ni surfar in via en Smartphone så måste vi tills vidare be er använda följande länk istället>>

God läsning väntar!

Lobster-Pan-Pizza

 

Frederik Zäll befann sig i vanlig ordning TV4 Nyhetsmorgon lördag tillsammans med Jesper Börjesson och receptet har vi glädjen att bjuda på här. För den skarpsynte så kan vi meddela att kniven som Frederik använde är en Chroma Design by F.A. Porsche, modell P40 Hammered och den kniven släpper vi under mars månad.

AMERICAN LOBSTER PAN PIZZA

4 st

Degen:
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
ca 8 dl vetemjöl special
Fyllningen:
2 st buffelmozzarella
4 dl riven mozzarella
3 dl tomatsås
150 g bacontärningar
2 kokta hummerstjärtar
Finhackad bladpersilja
2 klyftor vitlök
Olivolja
Flingsalt & svartpeppar

Tomatsåser finns så klart att köpa, men det är hur lätt som helst att koka ihop en egen. Hacka lite gul lök och vitlök och blondera i olivolja. Slå på lite rödvin och låt nästan koka bort helt. Tillsätt konserverade körsbärstomater (eller krossade tomater) och massa hackade färska örter. Låt sjuda sakta i minst 20 minuter (gärna en timme eller två under lock.) och krydda sedan med salt och peppar. Se till att smaka av noga. Tomatsåsen får gärna vara tjock och gärna har tydliga bitar av tomat, det gör pizzan saftigare och ännu godare.

Sätt ugnen på 225°C med en baksten på plats. Rör ihop salt, socker, jäst, olja och vatten i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter. Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord. Tryck ut degen i pan pizza-portionsformar eller i mindre pajformar, cirka 20 cm i diameter.

Stek bacontärningarna till fin färg. Dela hummerstjärtarna på längden och rensa. Lyft ur köttet och gnid in i pressad vitlök och lite olivolja. Fördela god tomatsås på de fyra pizzorna. Toppa sedan med riven mozzarella, bacon och stora bitar buffelmozzarella och lägg en halv hummerstjärt i sitt skal överst.

Baka pizzorna i cirka 10 minuter och lyft sedan ur dem ur formarna. Låt bakas vidare utan formar i ytterligare cirka 5 minuter beroende på ugn/grill osv. Fin färg på kanterna och rejält bubblande ost i mitten är vad vi önskar oss.

Toppa med lite flingsalt, svartpeppar och bladpersilja!

Sedan några månader tillbaka har det jobbats hårt med en ny produkt hos Vikingsun & Satake. Frederik Zäll designar den kommande läckerbiten med både yxa, hammare och hackfunktion. Ett otroligt stort habegär har redan krupit fram hos oss alla på kontoret, det bådar gott! :-)

Vikingsun yxa satake

Anmäl er mer än gärna som prenumeranter på vårt mycket uppskattade webmagasin så kommer ni få all information gällande våra kommande och befintliga produkter, men även en hel del spännande läsning om matkultur, japansk kultur och en massor av annat som inspirerar i både kök och liv!

Läs våra tidigare utgåvor av webmagasinet och anmäl er här>>

 

 

Grattis till Victor Gerdelius som vunnit de tre Zanmai-knivarna!

competition

Stort tack för alla deltagande, på grund av det otroligt fina priset och våra goda läsares entusiasm så har vi haft väldigt många deltagare i tävlingen och det värmer så klart.

Tack!

2

Den 4e februari är vårens första dag enligt japansk tradition. Detta trots att februari är den näst kallaste månaden i Japan. Det brukar dock vara soligt, torrt och väldigt få regndagar. Kvällen före vårens första dag så ska djävlarna skrämmas ur husen med hjälp av rostade sesambönor som kastas mot djävlarna. Denna tradition kallas för Setsubun.

Läs februari månads webmagasin här, fyllt av inspiration, matlagningstips, intressanta artiklar och funderingar kring mat och japansk kultur.

Vikingsun Webmag Februari

Trevlig läsning vänner. För att prenumerera och läsa tidigare utgåvor av detta kulinariska webmagasin, klicka här>>

krogveckanFoto: Grill

Förra året slog Krogveckan alla rekord – och 2017 väntas intresset bli ännu större. Under två veckor serverar 117 Stockholmsrestauranger specialkombinerade tvårättersmenyer.

För åttonde året i rad avslutas den magraste månaden traditionsenligt – ”Krogveckan” varar dock i hela två veckor. Mellan den 27 januari och 12 februari lockas gästerna med specialkombinerade tvårättersmenyer som kostar 200 eller 300 kronor.

Allt Om Stockholm skriver om evenemanget, läs deras artikel här>>

Smakligt tycker vi!

 

medicin för bältros smärta köpa viagra mirakel diet piller på dr oz köpa cialis gratis drug rehab houston